4 nyári szokás, amit egész évben folytathatnál

A nyár olyan pozitív energiákat és szokásokat szabadít fel, amelyeket jó lenne egész évben megőrizni. Ezek tudatosítása egy egészségesebb, stresszmentesebb és vidámabb télhez vezet majd.


A nyár olyan pozitív energiákat és szokásokat szabadít fel, amelyeket jó lenne egész évben megőrizni. Ezek tudatosítása egy egészségesebb, stresszmentesebb és vidámabb télhez vezet majd.

Gyere el az augusztusban tartott SpaTrend Expóra, ahol személyesen érdeklődhetsz a medencék  kapcsolatos minden kérdésről. 

Napszemüveg

A napszemüveg vagy bármilyen más árnyékoló alkalmatosság nemcsak nyáron nyújthat nagy szolgálatot, de a télen is gyakori erős fény ellen is érdemes így védekezni. Nyáron a napsütés ellen is véd a szemfedő, míg télen a hunyorgás miatt kell bevetned, hogy megelőzd az emiatt kialakuló (vagy elmélyülő) szemkörnyéki ráncokat.

Hidratálás

A nagy melegben kulcsfontosságú a fokozott folyadékbevitel, de erről a szokásról nem mondj le később sem. A magyarok még mindig jóval kevesebbet isznak, mint kellene, ami a hidegebb időben nagyobb valószínűséggel sikkad el, a kellemetlen tünetek viszont ekkor is megmaradnak. A kiszáradás télen is komoly gondokat (fejfájást, bőrpetyhüdtséget) okozhat, ezért ilyenkor is folytasd az intenzív belső hidratálást.

Vízi torna

A nyár és a víz igazán nyerő páros, akárcsak a víz és torna kombinációja. Ez utóbbi kíméli az ízületeket, csak úgy égeti a kalóriákat és az ülő életmódból adódó fájdalmak csökkentésére is képes. Ősszel és télen se mondj le tehát a vízi tornáról, saját masszázsmedencéd is maximálisan alkalmas a lazító, bemelegítő feladatok elvégzésére. Ehhez tippeket itt találsz.

Szezonális ízek

Ma már egész évben beszerezhetünk szinte akármit, de a szezonális gyümölcsök és zöldségek jóval több tápanyagot és vitamint tartalmaznak, mint a messziről behozott vagy fóliasátorban nevelt szezonon kívüli termékek. A jó idő elmúltával is fogyassz több időszakos ételt, mint az őszi alma, a tök vagy a télen is gyakran kapható kelbimbó. Egészségesebb és változatosabb konyhát vihetsz ezeknek köszönhetően.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan lehet az ideális masszázsmedencét kiválasztani, töltsd le jakuzzi vásárlási útmutatónkat.

Címkék: