5 tipp, hogy gyorsan kiheverje a náthát masszázsmedencével

A téli időszakban kikerülni a megfázást egy kisebbfajta csodával ér fel, sokan már annak is örülnek, ha nem kell hosszú hetekig szenvedni a tünetektől és az esedleges szövődményektől. Ebben segít a masszázsmedence, amivel könnyebben legyőzheti a megfázást.


A téli időszakban kikerülni a megfázást egy kisebbfajta csodával ér fel, sokan már annak is örülnek, ha nem kell hosszú hetekig szenvedni a tünetektől és az esedleges szövődményektől. Ebben segít a masszázsmedence, amivel könnyebben legyőzheti a megfázást.

1. Forróságban az erő!

A masszázsmedencében tapasztalható magas hőmérsékletet lázhoz hasonló állapotként érzékeli a test, amelynek bizonyítottan jó hatása van a kórokozók legyőzésére. Ezért ilyenkor érdemes 40 fokra állítani a medence hőfokát, hogy a testnek segítsen leszámolni a megfázást okozó baktériumokkal.

2. Első a víztisztaság!

Mielőtt belevetné magát a medencébe a gyors gyógyulás reményében, érdemes meggyőződni a víz tisztaságáról. A nátha miatt legyengült immunrendszer ugyanis fogékonyabb a betegségekre, ezért muszáj meggyőződni a víz elsőosztályú minőségéről.

3. Fekvés helyett igazából relaxálj!

A megfázáshoz gyakran kapcsolódik kedvetlenség, általános rossz közérzet és fájó végtagok. Ezek mindegyikén segíthet egy 20 perces masszázsmedencés merülés. A meleg víz igazi gógyírként hat majd tagjaira, a masszírozó programok pedig kilazítják a fájdalmas csomókat. A megemelkedett testhőmérséklet gyorsabb anyagcserét és gyorsabb gyógyulást is jelent, ezért napjában akár többször is érdemes bemennie a vízbe rövidebb időkre. Különösen elalvás előtt ajánlott a jakuzzi, hogy mélyebb és nyugodtabb legyen az álma.

4. Légzéskönnyítő illatok!

Az eldugult orr enyhítéséhez is hozzájárulhat a masszázsmedence, ha azt valamilyen mentolos, kámforos krémmel vegyíti. Az orr alá felkent légtisztító krémek a forrón gőzölgő vízben ülve még erősebben érezhetőek, így hatásuk is fokozottabb.

5. Orrot fújni csak helyesen!

Aki valaha volt már náthás, biztosan tökélyre fejlesztette orrfújási technikáját, hiszen bőven volt ideje gyakorolni. Pedig a szakértők azt mondják, hogy ezt is lehet rosszul csinálni. A helyes módszer, hogy orrfújáskor fogjuk be az egyik orrlyukat, és nem túl erősen - nehogy fülfájás jelentkezzen - próbáljuk meg kifújni a másikat. Legalább ilyen fontos a gyakori orrfújás is, hogy minél előbb távozzon a szervezetből, aminek kell. Ebben segít majd a masszázsmedencem, ami megizzaszt és orrfolyást is előidéz, ezzel gyorsítja a test tisztulását.

Tudjon meg többet a masszázsmedencék pozitív hatásairól: látogasson el a március 2. és 11. között megrendezett SpaTrend Expo jakuzzi kiállítás és vásárra, ahol a prémium wellness kiegészítők színes skálájával találkozhat.

Címkék: