A bőrfiatalító arcápolás lépései

A fiatalos megjelenés és az ápolt arcbőr férfiak és nők közös álma, mely kortól függetlenül az arckrémek, pakolások és szérumok világába csábít mindenkit. A tartósan ápolt bőr titka azonban csak részben múlik a készítmények hatékonyságában, a másik felét csak mi adhatjuk hozzá: ez a rendszeresség.


A fiatalos megjelenés és az ápolt arcbőr férfiak és nők közös álma, mely kortól függetlenül az arckrémek, pakolások és szérumok világába csábít mindenkit. A tartósan ápolt bőr titka azonban csak részben múlik a készítmények hatékonyságában, a másik felét csak mi adhatjuk hozzá: ez a rendszeresség.

A napi arcápolási rutin az, amely hosszú távon garantálja, hogy a megfelelő készítmények kiválasztása után, a hatás tényleg látványos és tartós lesz. Főleg egy bizonyos kor után. A bőr rugalmasságát és gyógyulási képességét adó kollagén termelése 30 éves kor körül már mérhetően csökken, ami idővel egyre fokozódik. A kollagén csökkenésével jelennek meg az első szarkalábak, apró nevetőráncok és a káros napsugárzásból adódó bőrhibák.

A napi rutin egyik legfontosabb feladata tehát, hogy a hanyatló kollagénmennyiséget pótolja, de emellett része kell legyen a hidratálás és tisztítás is. Hogyan is néz ez ki pontosan?

Tisztítás

Az éjszakai izzadság vagy az egész napi szennyeződés és smink eltávolítása a bőrápolás első lépése. Az alkoholmentes lemosó (lehetőleg tej) használata reggel és este is az első a sorban. A tisztítás mellett fontos, hogy a lemosó, a !QMS Deep Celansing gyengéd tejéhez hasonlóan már előkészítse a bőrt a későbbi hatóanyagok befogadására.

Hámlasztás

Az elhalt hámsejtek eltávolítását és az új bőrsejtek keletkezését elősegítő hámlasztó nem hagyja, hogy a később felvitt hatóanyagok olyan sejtekbe kerülnek, amelyek azt már képtelenek hasznosítani, ezért ez a lépés sem mellőzhető. Napjába egyszer (este) vagy kétszer (reggel és este) is alkalmazható a készítmény erősségétől függően. Az érzékeny bőr hámlasztására kifejlesztett MED Dermabrasive Gel igazi gyógykozmetikum, mely úgy hat, hogy nem kockáztatja a bőr sérülését és nem teszi extrémen érzékennyé a bőrt a napsütésre sem.

Tonik

A bőr tisztítása és a friss bőr felfedése után a normalizálás következik. A tonikot sokan kihagyják a napi rutinból, pedig ez a lépés az, ami nyugtatja a bőrt és visszaállítja a természetes pH-ját.

Arckrém

Ez az utolsó, de talán legfontosabb lépés, amely hatóanyagok beviteléért felel. Az arckrém mindig legyen bőrtípusnak, kornak és napszaknak megfelelő, hiszen a készítményeknek is követniük kell a bőr természetes ritmusát ahhoz, hogy igazán hatékonyak legyenek. A jó arckrém hidratál és ápol, a mélyre jutva belülről táplálja a bőrt. Sajnos a rugalmas bőrért felelős kollagénmolekulák nagyobbak annál, hogy természetes úton a bőr mélyére hatolhassanak, ezért a legtöbb krém csak felületi javulást hozhat. Mégis létezik különleges bejuttató eljárás nélkül, krémként felvihető hatékony kollagénes krém, amelynek hatásmechanizmusa Szépség Oscart is nyert a kozmetikai ipartól. A !QMS Day és Night Collagen Cream kisebb darabokra aprított kollagént tartalmaz, melyek a bőr mélyén újra összeállnak és teljes értékű molekulaként feszesítik az arcot vagy a nyakat (Neck & More).

A kollagénes arckrém napi használata puhábbá, rugalmasabbá és feszesebbé teszi az arcbőrt, amely jobban ellenáll a környezeti ártalmaknak is. A sima, egységes arcbőrön célzott kezelésekkel (maszkok, szérumok, szemránckrémek) még látványosabb eredmények érhetőek el, de ezek használata mellett sem hanyagolható el a napi rutin.

Címkék: