Eddz a habokban!

Ugye nem gondolod, hogy egy masszázsmedencében csak ücsörögni lehet? Bizony, tested formálására is használhatod, hiszen a vízben végzett erőnléti gyakorlatok nagyon eredményesek. Mutatjuk, mit csinálj!


Ugye nem gondolod, hogy egy masszázsmedencében csak ücsörögni lehet? Bizony, tested formálására is használhatod, hiszen a vízben végzett erőnléti gyakorlatok nagyon eredményesek. Mutatjuk, mit csinálj!

Gyaloglás minden mennyiségben – A medencében végzett séta növeli a pulzusszámot, ez pedig kedvez a szív- és érrendszernek. Ahogy minden egyes lépésnél a víz ellenállásával szemben húzzuk, majd toljuk a lábat, a kar és a láb izmai erősödni fognak. Elegendő 10-15 percet gyalogolni, amit akár 5 perces időközökre bonthatunk. Közben pedig végezzünk néhány alakformáló gyakorlatot. Ha növelni szeretnénk az intenzitást, akkor helyezzünk a bokákra rögzíthető súlyokat.

Csípőformálás – Az erős csípőizmok javítják a test stabilitását, megtartják a térdeket, és jól mutatnak egy szűk farmerben. A masszázsmedencében végzett gyakorlatok ebben nagy segítségünkre lesznek. A feladatok elvégzése közben nyugodtan kapaszkodjunk meg a medence falában. Lassan emeljük oldalra az egyik lábunkat 10-szer. Miközben emeljük a lábunkat, érezzük, hogy milyen erősen hat ránk a víz ellenállása. Majd ugyanezt a lábat hajlítva emeljük a mellkas felé ugyanígy 10-szer. Ismételjük meg a másik lábbal is. Mielőtt még egy kört elvégeznénk, pihenjünk egy kicsit. A bátrabbak pedig helyezzenek egy úszót a bokájukra.

Ugri-bugri – A vérkeringés növelésére és a lábizmok megdolgoztatására a mellkas-magas vízben végezzünk szökkenéseket, ugrásokat. Minden egyes ugrást finoman, hajlított térddel hajtsunk végre. Ilyen módon ugráljunk 30 másodpercen keresztül, majd pihenjünk, mielőtt folytatnánk a következő körrel.

Karban erős – Fogjunk a kezünkbe egy-egy habszivacs súlyzót. Tartsuk a súlyokat a mellkas-magas vízben magunk előtt, majd egyenes karral nyomjuk le a láb elé. Ismételjük meg 10-szer, vagy csináljuk addig, amíg el nem fáradunk. Három kört végezzünk el ebből a gyakorlatból. Folytassuk, mégpedig oldalsó középtartásban, és most a lábunk mellé nyomjuk le a súlyzókat. 

Címkék: