Profilom 2017. december 11. Hétfő - Árpád

Evésben a stresszmentes boldogság kulcsa


A stressz ma már nehezen kitörölhető a mindennapokból, de kiegyensúlyozott táplálkozással, és a kikapcsolásra szánt idő teljes átélésével a stressz is csökkenthető. Ezt állítja legalábbis Julie Daniluk táplálkozás szakértő, a kulináris jóga kitalálója.

Szerezze be jakuzziját még 2016-os áron, egész januárban.

A táplálkozási útmutatója olyan vitamin, aminosav és fehérje forrásokat tartalmaz, melyek segítik aboldogsághormon termelődését, és a test kívül-belül történő megújítását. Elsődleges fontosságú a B-vitaminban gazdag ételek fogyasztása, mint amilyen a fehér mustár levele. Szinte bármilyen zöld színű zöldségféle jó választás, de a fehér mustár levele elsőrangú saláta alapanyag, amely B1-, B3- és B6-vitaminból is sokat tartalmaz. A C-vitamin források sem maradhatnak le a listáról, amelyek közül válaszd a piros paprikát és a citrusfélékben sem igen csalódhatsz. A táplálkozáspiramis harmadik pillére a fehérje. A jó minőségű fehérjéket könnyű csirkehús vagy hal fogyasztásával bevinni a szervezetbe, de a tojás is kitűnő forrás a húsmentesen étkezőknek.

A megfelelő étkezés mellett rendszeresen szakíts időt a lelki és fizikai pihenésre is, egyedül vagy társasággal. Ebben segíthet az otthoni wellness (masszázsmedence, szauna, gőzkabin), mely támogatja a vitaminok stresszoldó szerepét is.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook