Futás helyett válaszd a masszázsmedencés jógát téli sportnak

Hideg, nyirkos reggeleken felölteni a futócipőt olyan elszántságot követel, amelyet nem mindig könnyű előhozni lelkünk mélyéről, sokan ezért le is mondanak a szabadtéri sportolásról a tél közeledtével. Pedig van más megoldás!


Hideg, nyirkos reggeleken felölteni a futócipőt olyan elszántságot követel, amelyet nem mindig könnyű előhozni lelkünk mélyéről, sokan ezért le is mondanak a szabadtéri sportolásról a tél közeledtével. Pedig van más megoldás!

A vízi jóga speicális válfaja a masszázsmedencés jóga, amelyet akár napi szinten is üzhetünk, és a meleg víz azt is lehetővé teszi, hogy kültéri medencét használjunk ehhez. A testhőmérsékletnél melegebb közeg segít ellazítani az izmokat, amelyek így rugalmasabbá válnak. Már a bemelegítésnél is hatalmas előnyt jelent a meleg víz, de a feladatok elvégzésénél is jól jön a magasabb hőmérséklet valamint a víz felhajtó ereje is felhasználható a feladatok nehezítésére. A  testet alaposan átmozgató és a vérkeringést is felpörgető jóga csak azoknak nem ajánlható, akiknek hő indukálta betegségeik vannak, mindenki más számára ideális téli sport a vízi jóga.

Fél hajó póz

Ülj a medenceszék peremére egyenes háttal és támaszkodj meg a kezeddel a széken, hogy megtartsd az egyensúlyod. Félig behajtott lábadat emeld fel úgy, hogy a vádlid a víz felszínnel párhuzamosan álljon. A vádlid mellett nyújtsd előre a karodat is, és egyensúlyozva tartsd ki a pózt.

Pelikán póz

Állj fel a medence közepén enyhén behajlított térddel. A jobb lábadat tekerd a bal köré és nyújtsd ki a karodat a tested elé úgy, hogy könyöktől felfelé hajlítod. Ezután a bal könyöködet tedd rá a jobb könyökre és szorítsan fond össze a kezeidet. A pózd a végtagokat megcserélve is végezd el. 

Propeller póz

Állj fel egyenesen a masszázsmedencében. A tested mellett nyújtsd ki a kezeidet tenyérrel fölfelé, majd vidd föl a fejed fölé és hozd vissza a mellkas szintig. Mikor újra felviszed a kezed a fejed fölé egyúttal ugorj terpeszbe is, mikor visszahozod a kezed a mellkas szintig ugorj vissza kis terpeszbe. Párszor ismételd meg óvatosan a mozgásformát. 

Még nem találta meg álmai masszázsmedencéjét? Keresse a professzionális medencéket a SpaTrend országos raktár-kiárusítás és bemutatótermi vásár keretében november 2. és december 2. között. Látogasson el a SpaTernd Outdoor Design Caldera szalonjába a MAXCity áruházba, ahol szakértők segítségével választhatja ki az Ön számára tökéletes jakuzzi modellt.

Címkék: