Hány éves kortól keressük fel a kozmetikust?

A bőr minőségének egyik befolyásoló tényezője maga az életkor. Egészen másra van szüksége egy fiatal, egy középkorú vagy egy érett bőrnek. Ezért a számukra ideális készítmények és kezelések is függnek a kortól.


A bőr minőségének egyik befolyásoló tényezője maga az életkor. Egészen másra van szüksége egy fiatal, egy középkorú vagy egy érett bőrnek. Ezért a számukra ideális készítmények és kezelések is függnek a kortól.

Az életkor azonban csak jelzője, de nem meghatározója a bőr biológiai életkorának. A stresszes, egészségtelen életmód, a városi környezet és persze a genetika is mind „beleszól” abba, hogy milyen állapotban lesz a bőrünk. Korunkhoz képest lehet jobb vagy rosszabb állapotban, így a számára szükséges kezelés meghatározását is érdemes szakemberre bízni. De mikortól kereshetjük fel a kozmetikust?

A kozmetikussal való konzultációnak nincs életkori megkötése, de kezelésre ritkán kerül sor a tinédzser kornál (14-15 év) előbb. A fiatal, fejlődésben lévő szervezetnek kívül általában nincs szüksége különleges ápolásra, elég a bőr tisztán tartása és a napvédelem. A problémás, pattanásos bőrkép viszont már más kérdés. Ilyenkor szükség lehet a mélytisztításra, hogy az elhalt hámsejtek eltávolításával fellélegezhessen a bőr és csökkenjen a felülfertőzés kockázata; nyugtató krémekre, hogy a gyulladásos bőr megnyugodjon és mérséklődjön a pirosság, valamint kollagénes éjszakai krémre, ami segít a bőrregenerálásban, a hegek kialakulásának minimalizálásában és az egészséges bőr újra felépítésében.

25 év felett viszont már érdemes megfontolni a hosszabb kozmetikai kezelések, kúrák és professzionális otthoni készítmények bevállalását akkor is, ha semmilyen probléma nem jelentkezik. Az ebben az életszakaszban alkalmazott, természetes bőrmegújulásra és tápanyagfelvételre rásegítő készítmények és kezelések támogatják a szervezetben egyébként is működő folyamatokat, hogy azok intenzitása ne csökkenjen a kor előrehaladtával. Így veszik fel a harcot a ráncok, a megereszkedett bőr és a pigmentáció ellen.

Csatlakozz te is a QMS Medicosmetics készítményeket boldogan használók táborához, és legyen a QMS a Te sikertörténeted is!

Címkék: