Így használd a vízi nudlit!

Gyakran a legegyszerűbb eszközökből válnak a legjobb játékszerek. Így van ez a sokszor feledésbe merült polifoam nudlival is, amelyet legtöbbször csak testünk úsztatására használunk. Pedig mennyi mindenre való még!


Gyakran a legegyszerűbb eszközökből válnak a legjobb játékszerek. Így van ez a sokszor feledésbe merült polifoam nudlival is, amelyet legtöbbször csak testünk úsztatására használunk. Pedig mennyi mindenre való még!

Csodálatosan alakítható alakja túlmutat azon, hogy csak gyermekünk úszásoktatásakor vegyük igénybe. Nézzük meg, mi minden hozható ki ebből a lebegő hengerből! Meglátjuk, nem csak a kicsik, de mi magunk is kedvet kapunk egy-egy játék kipróbálására.

Vedd célba a gyűrűt! – A nudlit egy gyűrű segítségével könnyűszerrel karikaformára alakíthatjuk. Akár több karikát is elhelyezhetünk a medencében. A feladat egyszerű. Habszivacs labdával célozzunk a tőlünk legtávolabb fekvő karikába. Ezt akár játszhatjuk úgy is, hogy a vízben tartózkodunk, de a medence partján állva is célba vehetjük a gyűrűket.

Mélytengeri búvárkodás – Ha fokozni szeretnénk az izgalmakat, akkor válasszunk olyan labdát, ami lesüllyed a medence aljára. Ebben az esetben a feladat az, hogy a karikát átugorva, leúszunk a medence aljára, és felhozzuk a labdákat.

Házi rodeó bajnokság – A nudlikat a lábak közé véve kell megülni. Az nyer, aki hosszabb ideig tud fennmaradni a nudli tetején. Természetesen a feladatot nehezíthetjük néhány nem várt eseménnyel, például a vízesés elindításával, vagy a jetek bekapcsolásával.

Emberfeletti célzás – Ehhez a játékhoz szükség lesz néhány önkéntesre, akik a bábu szerepét töltik be. Az ő feladatuk lesz, hogy egymástól egyenlő távolságra, egy sorban, vagy nehezítésképpen egymás mögött álljanak, míg a versenyzők a nudli gyűrűket próbálják rájuk dobni. Minél távolabbi „bábut” találunk el, annál több pontot kapunk.

Nudli verseny – A feladat bár egyszerűnek tűnik, mégis próbára teszi az embert. Nem kell mást tenni, mint a nudlikkal hajtani a vízen úszó labdákat. Az győz, aki a célba terelgeti a labdát. Extra nehezítésként a vizet hullámoztatni vagy más turpisságot bevetni ér!

További medencés játékokat itt találsz!

Címkék: