Kémiai vagy fizikai napvédőt válassz?

Napjainkban egyre egyértelműbbá válik, hogy a napsugárzás rója a legnagyobb terhet testünk első védelmi vonalára, így a napvédelem fontosságához sem férhet kétség. De vajon melyik készítménnyel segítjük leginkább a bőrünk?


Napjainkban egyre egyértelműbbá válik, hogy a napsugárzás rója a legnagyobb terhet testünk első védelmi vonalára, így a napvédelem fontosságához sem férhet kétség. De vajon melyik készítménnyel segítjük leginkább a bőrünk?

A napvédő készítmények, és most mindegy, hogy krémről, tejről vagy permetről bezsélünk, két csoportba tartozhatnak: a fizikai vagy a kémiai úton védelmet nyújtó kozmetikumok táborába. Nézzük meg mi a különbség és melyiknek mi az előnye.

Fizikai napvédő

A fizikai szinten védelmet nyújtó készítmények (a természetes napvédők általában ide tartoznak) a bőr felületén egy plusz védelemi vonalat húnak fel, hogy a káros napsugarak ne is érhessék el a bőrt. Nagy előnye, hogy a bőr felületén hat, ezért kevésbé allegizál, és hatását már a felkenés pillantától azonnal kifejti. Hátránya azonban, hogy semmilyen napfényt nem enged át, ezért a D-vitamin kialakulást ig gátolja, ha pedig rosszul keni be magát valaki, a védelme  jelentősen meggyengül.

Kémiai napvédő

Ezek a készítmények a bőrbe jutó napfényekre reagálnak, elnyelik azokat és a káros napsugarakat lebontják. Nagyobb fényvédelmet nyújtanak fizikai társaiknál, általában viselésük is kellemesebb, de az irritációra az allergia kiváltására is nagyobb az esély ezek használata esetén.

MIndkét típusból a legjobb tulajdonságokat ötvözi a német gyógykozmetikai márka saját napvédője, a Cellular Sun Protection. Az allergizáló összetevőktől mentes készítmény használata teljesen biztonságos, kettős védelmi rendszere pedig áthatolhatatlan. A káros napsugarak semlegesítésével hatékonyan védi a bőrt a leégéstől, a korai bőröregedéstől és komplax hatóanyag tartalmánál fogva nyugtat és ápol is. Ha szeretnél többet megtudni a termékcsaládról látogasd meg Facebook oldalukat vagy keresd fel valamelyik !QMS kozmetikust.

Kedvezményes kuponfüzetet a következő telefonszámon (+36306419717) igényelhet. Ha megadja elérhetőségét, mi azonnal postázzuk Önnek a füzetet. A kuponfüzetünket egészen Augusztus végéig felhasználhatja, és kezeléseinket az ország bármely pontján található !QMS arcfiatalító szalonban igénybe veheti.

Címkék: