Leégett a bőröd? 4 tipp, hogy gyorsan regenerálódj

Nyáron még a leggondosabb óvintézkedések mellett is előfordul, hogy a bőr megég, pirossá válik és fájdalmasan összehúzódik. Mit lehet ilyenkor tenni és vajon a népi gyógymódok tényleg működnek? Utánajártunk!


Nyáron még a leggondosabb óvintézkedések mellett is előfordul, hogy a bőr megég, pirossá válik és fájdalmasan összehúzódik. Mit lehet ilyenkor tenni és vajon a népi gyógymódok tényleg működnek? Utánajártunk!

1. Jöhet a tejföl

A leggyakoribb nagyszülői bölcsesség, a tejföl alkalmazását szorgalmazd az égett területek megnyugtatására. Nyugodtan megfogadhatjuk eleink tanácsát, bár csodát ne várjuk ettől a megoldástól. Az égett bőrnek alapvetően három dologra van szüksége: hűtésre, hidratálásra és táplálásra. A tejföl ebből a hármasból maximum a hűtésben segíthet, abban is csak addig, amíg tényleg hűtőhideg. Ha gyors enyhülést keresel, fordulj olyan készítményekhez, amelyek a háromból minél többre nyújtanak választ.

  • 2. Még mindig nyerő az aloe vera

A kipirult, érzékeny bőrnek enyhet adhat az aloe vera, ami nyugtató hatása révén oly kedvelt a napozás utáni készítmények összetevői között. Ha hűtőben tartod, még kellemesen le is hűti a bőrödet.

  • 3. Pihentesd

Súlyos esetben akár naponta többször is érdemes lekezelni a fájdalmas területet, egészen addig, amíg a kellemetlenség enyhül és a bőr újra feltöltődik. A krémes kezelések között használj termálvizes szprét, amivel kívülről hidratálhatod a bőrt. Ez alatt az idő alatt kerüld az újbóli napozást, a smink viselést, és a férfiak is csak óvatosan (vagy egyáltalán ne) borotválkozzanak.

  • 4. A „tuti” befutó

Ha a három problémát egyszerre szeretnéd megszüntetni, akkor a !QMS Hydro Foam Maskot ajánljuk, mely selyemproteinjei révén megnyugtatja az égett bőrt és csillapítja a fájdalmas feszülést. Kollagén termelést segítő hatása pedig az egészséges bőr visszaállításában játszik kulcsszerepet. A leégett területet fújd be alaposan, és hagyd rajta a krém-maszkot 10-15 percig, majd a maradékot nagyon gyengéden kenegesd szét az irritált bőrödön. Hagyd dolgozni a hatóanyagokat éjszaka. Másnapra sokkal kellemesebben fogod érezni magad.

Csatlakozz te is a QMS Medicosmetics készítményeket boldogan használók táborához, és legyen a QMS a Te sikertörténeted is!

Címkék: