Légy részese a Wellness Világnapjának!

A mai napon érdemes egy pillanatra megállni, és önmagunkra szánni egy kis időt, hiszen ebben a sietős, programokkal, feladatokkal telezsúfolt világban, sokszor a befelé figyelésre jut a legkevesebb idő.


A mai napon érdemes egy pillanatra megállni, és önmagunkra szánni egy kis időt, hiszen ebben a sietős, programokkal, feladatokkal telezsúfolt világban, sokszor a befelé figyelésre jut a legkevesebb idő.

A Wellness Világnapján – ha kell, akkor külső ráhatásra – akár csak egy napra is, de érdemes figyelmet fordítani az egészségesebb életstílus gyakorlására. A Wellness Világnapját Belgin Aksoy (Richmond Nua, Törökország, www.globalwellnessday.org/en) kezdeményezte még 3 évvel ezelőtt, és ebben támogatja a Global Wellness Institute is. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint is a világ legfontosabb egészségügyi problémája a depresszió, amely közvetlen kapcsolatban van az alvászavarokkal, a stresszel és az elhízással is. Éppen ezért, ezen a napon olyan mini feladatokat tudunk magunknak adni, amik részben ezekre a problémákra jelentenek gyógyírt, részben alapvető jólétünket segítik elő.

A 2015. évi mottó a fentiek szellemében egyszerű javaslatokkal él.

1.       Sétálj egy órát!

2.       Igyál több vizet!

3.       Kerüld el a műanyag flakonokat!

4.       Fogyassz organikus, helyi alapanyagokból készült ételeket!

5.       Tegyél jót valakivel!

6.       Vacsorázz együtt a családdal!

7.       Menj aludni este 10-kor!

+1 SpaTrend online tipp: a hazai wellness kialakítása, az otthoni wellness lehetőségek megteremtése pont azt teszi lehetővé, hogy bármikor hódolhassunk ezeknek a szenvedélyeinknek. Vegyünk egy lazító, stresszűző masszázst a jakuzzinkban, relaxáljunk a pezsgő buborékok között, méregtelenítsünk a szaunában, beszélgessünk és osztozzunk barátaink társaságában, de mindenekfelett élvezzük a megérdemelt pihenést.

Érdemes ezen a napon ellátogatni az ürömi, az óbudai vagy veszprémi bemutatótermek egyikébe, és személyesen megtapasztalni, milyen felemelő érzés már egy negyedóra eltöltése egy masszázsmedencében.

A SPATREND BEMUTATÓTERMEKET ITT ÉS ITT TALÁLOD.

 A MASSZÁZSMEDENCÉK ÉLETTANI HATÁSAIRÓL BŐVEBBEN ITT OLVASHATSZ.

Címkék: