Megjelentek a bőröregedés jelei? Jöhet az 5 lépéses rutin!

A bőr állapota jelentősen változik az évek során. A negatív környezeti hatások ellen egyre védtelenebbé váló arcon a harmincas évekre már felfedezhetőek az öregedés jelei. Szem környéki ráncok, változó bőrminőség és a rugalmasság csökkenése ellen kell felvenni a kesztyűt.


A bőröregedés folyamatát és annak gyorsító tényezőit egyre jobban ismerjük a célzott kutatásoknak köszönhetően. A bőrben lezajló reakciók ismerete abban is segít, hogy megakadályozzuk vagy késleltessük a nem kívánt tünetek megjelenését. 5 lépést kell betartani a hosszan tartó fiatalos megjelenés kedvéért.

1. A bőröregedés jelensége mögött álló első számú bűnös a saját szervezetünk. A fiatalon még teljesen jól működő kollagén szintézis idővel egyre romló minőséget és mennyiséget szállít, ami a bőr minőségének romlásához, rugalmasságának elvesztéséhez és a sérült bőr kijavításának lassulásához vezet. Ezért harminc fölött kívülről kell pótolni a kollagént, amit már nem termel meg a test. A hidratáló alá, ezért használjunk kollagén szérumot.

2. A napkárok megelőzését és a már meglévő tünetek enyhítését széles spektrumú napvédőkrémek használatával kerülhetjük el. A télen és ősszel is javasolt 15-ös faktort a napsütéses időszakokon kívül természetes napvédőt is tartalmazó hidratálókból érdemes beszerezni, míg nyáron jöhetnek az 50-es faktorú nagyágyúk.

3. Az arcon található bőr minősége és vastagsága nem egyforma, ezért a vékonyabb, érzékenyebb bőrnek külön krémeket szenteljünk. A szemek körüli és az ajkak fölötti rész speciális krémeit ne spóroljuk le, ezeken a területeken a leglátványosabb a ráncosodás, és eltüntetésük is nehézkes célzott kezelés nélkül.

4. A bőr nedvességtartalmának szinten tartása egy bizonyos kor felett már külön kihívást jelent. Ebben segít a sok folyadék fogyasztása és a multifunkciós hidratáló krém, amely táplál, vitaminokat ad és nedvességet köt meg a bőrben.

5. A bőr számára elengedhetetlen vitaminok és ásványi anyagok bevitele nemcsak krémekkel, hanem táplálék-kiegészítőkkel is történhet. A kifejezetten erre fejlesztett extra löketet adó kapszulák nem terhelik a bőrápolási rutint, de hatásuk érezhetően javítja a bőr minőségét.