Profilom 2018. március 21. Szerda - Benedek

Miért jobbak a bolti kozmetikai készítmények, mint a házi szerek?


Az otthon is elkészíthető pakolások divatja újra meg újra fellángol, mert kényelmes, percek alatt összedobható és teljesen természetes (általában ehető) alapanyagokat tartalmaz. De vajon mindemellett még hatásos is?

A válasz nagyban függ attól, hogy mit vársz az adott készítménytől. A zöldségekből, gyümölcsökből és mézből összeállított kencék képesek az arcbőr felszínének ápolására, megnyugtatására, jól hidratálnak és bármikor „előkaphatóak” a hűtőből. A bőr erős természetes védelme azonban megakadályozza, hogy a hatóanyagok mélyre jussanak, ezért a hatásuk csak ideiglenes. A bőr mélyebb rétegeiben keletkező rendellenességeket tehát nem képesek orvosolni, mert el sem jutnak a probléma gyökeréig.

Ahhoz, hogy a bőr ellenállását – ideiglenesen – leküzdjék, a kozmetikusok és a professzionális bőrápoló készítmények sajátos megoldásokhoz folyamodnak. A drasztikusabb, invazív eljárások mellett léteznek olyan készítmények, melyek a bőr felszínének polaritásváltásával érik el a kívánt eredményt. Az Ion Skin Equalizer - éjszakai feszesítő, ránctalanító szérum olyan anyagokat tartalmaz, amelyek elektromos mezőt generálnak a bőr felszínén. Az így keletkezett mikro-áram segít a bőr mélyébe juttatni a hatóanyagokat, amelyek nem akarnak fent a bőr védekező rendszerén. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy ne csak a bőr külseje újuljon meg, hanem mélyről jövő, tartós javulás álljon be a bőr állapotában.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook