Profilom 2018. március 21. Szerda - Benedek

MIért kell nekünk a kollagén?


Egyre több kozmetikum összetevői listáján olvashatjuk azt, hogy kollagén, sőt ennek az anyagnak a fontosságát hangsúlyozva a termékek nevébe is bekerül. Ettől azonban még nem kerülünk közelebb ahhoz, hogy miért is olyan elengedhetetlen számunkra ez az anyag. És mire is jó egyáltalán?

Termékeinket keresse a !QMS Szépségszalon honlapján

A kollagén a szervezet egészében fontos alkotóanyag, amely megtalálható a szemben, hajban, belső szervezkben és a bőr közel háromnegyedét is a kollagén adja. Ez tartja össze és támasztja meg a szöveteket, segít a sebgyógyulásban (regenerációban) és fontossága révén a test maga is előállítja a kollagént. Legalábbis egy darabig. A test kollagéntermelése 25 éves kör körül elkezd csökkenni. Egyre kevesebb és rosszabb minőségű kollagént állítunk elő, ami érezteti is hatását. Mindenhol, ahol a kollagén fontos szerepet tölt be észrevehető a funkcióromlás, de talán a bőrön a leglátványosabb a változás.

Az apró ráncok sűrűsödnek, a bőr megereszkedik és elveszti rugalmasságát, de a napkárok miatt megjelenő barna foltok is egyre látványosabbá és a gyakoribbá válnak. Ezen hatások ellen küzd a kollagén, ami visszaadja a bőr fiatalos megjelenését. A kollagén tartalmú krémek ezért általában a fiatalító, anti-aging kozmetikumok táborába tartoznak, mert a megnövekedett számú kollagénmolekula óhatatlanul minőségi javulást indukál a bőrben. Kollagén hatására a bőr jobban köti a nedvességet, így telitettebnek látszik. Ettől a kisebb ráncok kisimulnak, a bőr kifeszül. Rugalmasságát visszanyeri és a fakű bőrszín is élettelibbé válik.

Persze mindez csak akkor válik igazzá, ha a kollagént képesek vagyunk a bőr mélyére juttatni, a felső rétegbe vagy a bőrfelszínre felhordott kollagén nem javítja a bőrminőséget. A kollagén viszont óriásmolekula, ami természetes állapotában nem tud leszívódni a bőrbe, ezért ha a kollegénes kozmetikum erre nem hoz megoldást, feszesító hatását is elpazaroljuk.

A !QMS Medicosmetics egyedülálló módon az óriásmolekula feldarabolásával éri el annak leszívódását, hogy a mélyben összeállva beépülhessen a bőrbe, és látványos eredménnyel fiatalabbá tegye az arcbőrt.

Az anti-aging feszesítő próbacsomagról, a Travel Kitről itt, a bőredzés fontosságáról pedig itt olvashatsz bővebben.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook