Mikor tilos a napozás?

Nyáron elkerülni a napot igencsak meddő vállalkozás, de vannak olyan esetek, amikor muszáj elővigyázatosnak lenni. Melyek azok a helyzetek, amelyek kalapot vagy sötét szobát igényelnek? Összeszedtük!


Nyáron elkerülni a napot igencsak meddő vállalkozás, de vannak olyan esetek, amikor muszáj elővigyázatosnak lenni. Melyek azok a helyzetek, amelyek kalapot vagy sötét szobát igényelnek? Összeszedtük!

Erős hámlasztás

Óvatosan kell bánnod a kozmetikai kezelésekkel és a termékekkel is. Az egyik legrombolóbb dolog a bőrre nézve az erős hámlasztás utáni napfény. Ez olyan pigmentációval és ráncosodással járó károkat okoz, amelyektől aztán szinte lehetetlen megszabadulni. A !QMS kezelések által használt gyümölcssavas hámlasztás gyengéd a bőrhöz, ezért nyáron is alkalmazható fényvédő viselése mellett, de a 30 vagy annál is erősebb koncentrátumú gyümölcssavnál már a többszörös védelem ajánlott az első napokban. (Napvédő, ruha, kalap és minimális kint lét.) Foltos elszíneződést okozhatnak bizonyos kozmetikumok (bergamot) és olajos parfümök. Napozáshoz ezért ne viselj semmi ilyesmit.

Szőrtelenítés

Bármilyen szőrtelenítési eljárást választasz, kerüld utána a közvetlen napot 24 óráig. A szőrtelenítés során stressznek kitett bőr ebben az első időszakban sérülékenyebb, a tágabb pórusok könnyen elnyelik a káros napsugarakat, és nem ritka a bőr begyulladása vagy a pórusok körül hiperpigmentáció. Hasonló a helyzet a leégett bőrrel is. A piros, háló, fájdalmasan feszülő bőrön semmilyen szőrtelenítést ne végezz, amíg meg nem nyugszik a terület.

Gyógyszerek

Vannak fényérzékenységre hajlamosító gyógyszerek is. Tetrán vagy szulfanomid tartalmú szereknél komoly problémákat okozhat a napozás, ezért mindig tanulmányozd át a mellékhatások listáját, mielőtt elkezded szedni a gyógyszereket. Ha ezt nem teszed meg az intő jelek hamar figyelmeztetnek a problémára: kipirosodás, viszketés, kiütések, akár súlyos gyulladás is lehet a dologból, a már említett foltos barnulás mellett. A napozást a gyógyszer szedése alatt teljesen fel kell függeszteni, és a kiürülést is figyelembe véve, csak egy héttel a gyógyszer abbahagyása után feküdj ki a napra.

Csatlakozz te is a QMS Medicosmetics készítményeket boldogan használók táborához, és legyen a QMS a Te sikertörténeted is!

Címkék: