Milyen fájdalmakra hoz enyhet a melegítés

A meleg fájdalomcsillapító hatása már rég óta nem titok, de használjuk is eleget? Mennyire elterjedt a fájó tagok melegítése és milyen eredmények érhetőek el vele?


A meleg fájdalomcsillapító hatása már rég óta nem titok, de használjuk is eleget? Mennyire elterjedt a fájó tagok melegítése és milyen eredmények érhetőek el vele?

A melegítésnek megvan a maga szerepe a fájdalomcsillapításban, de nem ajánlott minden esetben és mindenki számára. Általában krónikus fájdalmak, izomhúzódások és görcsös fájdalmak enyhítésében ér el sikert a melegterápia, amelyből alkalmazhatunk nedves és száraz változatot.

A nedves meleg a vizes közeget segítségül hívva gyógyít, ahol a gőz is fontos szerephez jut. Ide tartozik a gőzfürdő vagy a masszázsmedencés fürdő. A belélegzett meleg gőz a légzőrendszeri problémákat is enyhíti, míg a testre kívülről ható meleg, párás helyszín a feszülések felszámolásában jelent segítséget.

A száraz terápiák közé tartozik az infra és a finn szauna, ahol a páratartalom gyakorlatilag nulla, a hőmérséklet viszont hosszú távon magasan marad. Mindegyik fokozza az anyagcserét és vérbőséget okoz, ezáltal előmozdítva a gyógyulást. Nagy előnyük továbbá, hogy kivülről szabályozható módon, igény szerint, tulajdonképpen a végtelenségig tartják a meleget, tehát nem kell attól tartani, hogy a kihülő borogatáshoz hasonlóan idővel csökken a hatásfokuk.

A meleg feszültéségoldó tulajdonsága az izmok mellett a mentális stresszre is hatással ven, ezért az ebből adódó kellemetlenségeket is mérsékli.

Tudjon meg még többet az egészséges kültéri kikapcsolódásokról a március 2. és 11. között megrendezett SpaTrend Expo jakuzzi kiállítás és vásáron: látogasson el a több mint 3000m2-es ürömi bemutatóterembe – további információk és regisztráció a weboldalon!

Címkék: