Milyen sűrűn hámlasszunk?

A bőrhámlasztásnak annyi pozitív hatása van, hogy legszívesebben naponta végeznénk. De vajon bölcs dolog ez? Milyen erősségű készítményeket használhatunk akár hetente, és melyek azok, amelyek maradjanak csak alkalomszerűek?


A bőrhámlasztásnak annyi pozitív hatása van, hogy legszívesebben naponta végeznénk. De vajon bölcs dolog ez? Milyen erősségű készítményeket használhatunk akár hetente, és melyek azok, amelyek maradjanak csak alkalomszerűek?

A bőr természetes ritmusa szerint időről időre megújul, lassan lecseréli felső, elhalt bőrrétegét, és egy hibátlan új bőr bukkan elő. Bizonyos gátló tényezők közrejátszására ez a folyamat lelassulhat, ami fakóvá teszi a bőrt, miközben a pórusok könnyebben eltömődnek és a pigmentáció károk és a hegek is jobban megmaradnak. Ezt küszöbölhetjük ki hámlasztással, ami valójában a bőr mesterséges koptatása, leradírozása, hogy a mélyebb rétegeket friss bőrsejtek létrehozására sarkalljuk.

A hámlasztásnak különböző erősségei vannak attól függően, hogy mennyire mélyre hatol ez a koptatás, és ehhez kell viszonyítani a használat gyakoriságát is.

Az erős kémiai hámlasztás (melyek 50 % feletti gyümölcssavval is dolgozhatnak) időszakos természetű, a komolyabb kozmetikák csak ősztől tavaszig végzik őket, (és akkor is hosszú kihagyással), mert hatásuk olyannyira védtelenné teszi a bőrt, amely a legkisebb napsugárzásra is rosszul reagál. A napkárok foltosodás, durva kiszáradás és az erőteljesebb ráncosodás képében jelentkeznek. A kezelés után még télen is kötelező a napvédőkrém viselése.

A gyengédebb gyümölcssavas hámlasztások már nincsenek ilyen szigorúan évszakhoz kötve, de a napvédőkrém és a nap kerülése ilyenkor is elengedhetetlen. A !QMS Exfoliant Fluid 10%-os gyümölcssavtartalmánál fogva nyári használatra is alkalmas. Gyengéden távolítja el a felső bőrréteg elhalt hámsejtjeit a szem és a száj környékéről is. Nyaralás előtt (tehát fokozottan napfénynek kitett időszak előtt) egy héttel azonban már ezt se alkalmazd, hagyj időt a bőr megnyugvásának és a friss bőr kialakulásának. Kezdetben heti kétszeri használata javasolt, ezt lehet később, akár napi használatra növelni.

Az arc hámlasztása mellett a bőrradír is fontos része a testápolásnak, és az ehhez használt készítményeknek is van gyakorisági korlátja. A bőrfrissítés mellett a testradíroknak gyakran van narancsbőrre pozitívan ható komponense is, de bármilyen vonznak is tűnik – főleg nyáron – a narancsbőr nélküli sima comb, a napi használattól így is óvnék mindenkit. A !QMS Pro Body-Exfoliator vérkeringést fokozó hatóanyagai serkenti az anyagcserét és a cellulitis eltűnését, de a túlhámlasztás elkerülése miatt heti háromszori használata elegendő. Így tartós hatást érhetsz el anélkül, hogy túlzott sérülékenységnek tetted volna ki a bőrt.

Csatlakozz te is a QMS Medicosmetics készítményeket boldogan használók táborához, és legyen a QMS a Te sikertörténeted is!

Címkék: