Napvényvédelmi trükkök babáknak

A nyár lehet, hogy a végéhez közeledik, de az UV sugárzással ettől még továbbra is számolni kell. Sem a felhők, sem a csökkenő hőmérséklet nem gátolja meg teljesen a káros napsugarakat, gondolj a védekezésre hűvösebb időben is.


A nyár lehet, hogy a végéhez közeledik, de az UV sugárzással ettől még továbbra is számolni kell. Sem a felhők, sem a csökkenő hőmérséklet nem gátolja meg teljesen a káros napsugarakat, gondolj a védekezésre hűvösebb időben is.

Az UV sugárzás elleni védelemnél fontos tényező a genetika, a sugárzás napszakonként is változó erőssége, az izzadás vagy a fürdőzés mértéke és az életkor. A babák bőre selymes, sérülés és napkár mentes, de érzékenyebb is a napfény behatásaira, ezért 6 hónapos kor előtt minimálisra kell csökkenteni azt az időt, amit a napon töltenek.

A fiatal kori leégés növeli a későbbi bőrproblémák kockázatát és a melanoma kialakulásának esélyét, ezért a napvédő alkalmazása nagyon fontos már a korai életszakaszban is. Használj magas faktorszámú készítményt, mert ez növeli a biztonsággal napon töltött idő hosszát, legalábbis egy bizonyos fokig. Az 50 faktor az a határ, ami képes a legtovább kitolni a napon tartózkodás idejét, ezen felül már csak jelentéktelen eltérés tapasztalható.

A magas faktorszám mellett fontos a széles spektrumú hatás is, ami az UVA és az UVB elleni védelmet is magába foglalja, mint a Cellular Sun Protection 50 faktoros napvédő krémje. A napégés és a napfény okozta öregedés jelei (foltok, apró ráncok) ellen DNS helyreállító komplexszel védekező készítmény nem tartalmazza a 26 leggyakoribb allergiát okozó összetevőt, ezért érzékeny bőrűek és kisgyerekek számára is alkalmas. A picik gyakran dörzsölik a szemüket vagy veszik szájba a kezüket, ezért fontos, hogy a felkent készítmény semmiképpen ne legyen irritáló vagy mérgező.

A napvédő felkenésére mindig szánj egy kis időt, hogy az arc és a test egészén egyenletesen eloszlathasd 20 perccel a napfénnyel való direkt találkozás előtt. A napkrém mellett a piciken mindig legyen sapka, és a strandokon is az árnyékosabb helyeket válaszd lepihenésre, hogy minél jobban elkerüljétek a káros napsugarakat.

Csatlakozz te is a QMS Medicosmetics készítményeket boldogan használók táborához, és legyen a QMS a Te sikertörténeted is!

Címkék: