Téli bőrápolás érett bőrre

A bőr öregedésének természetes folyamata már a 20-as éveinkben megkezdődik, de az első látványos jelekre azért még várni kell. Az ekkor beinduló folyamatok viszont javarészt meghatározzák a bőrápolás menetét és irányát. Ezeket szedjük most össze.


A bőr öregedésének természetes folyamata már a 20-as éveinkben megkezdődik, de az első látványos jelekre azért még várni kell. Az ekkor beinduló folyamatok viszont javarészt meghatározzák a bőrápolás menetét és irányát. Ezeket szedjük most össze.

Ahogy halad előre az idő a bőrben egyre kevesebb kollagén termelődik, amitől az elveszit rugalmasságát és megjelennek az első apró ráncok. A kollagén elősegítte bőrregenerálódás hanyatlásának köszönhető az is, hogy a napkárosodás látható jelei egyre nyílvánvalóbbá válnak a bőrön. Ennek következménye az apró barna foltok és szeplők erősödése, amelyeket lehet halványítani, de ehhez hosszú, kúraszerű kezelésekre van szükség. Ezen panaszok mérséklésére első számú segítő a kollagénes szérum, ami felszívódásra alkalmas formában tartalmazza ezt a fontos anyagok. Az anti-aging területére specializálódott !QMS Medicosmetis nappali és éjszakai kollagénes szérumja képes a kollagént mélyre juttatni, hogy ott beépülve a bőr szerkezetébe elvégezhesse megújító feladatát.

A kollagénes és hidratáló krémek felhelyezése előtt van azonban még egy fontos lépés: a bőr radírozása. Az idősödő bőrben lelassul az új sejtek termelődése, ennek és a sejteket összekötő anyag erősebbé válása miatt a bőr megvastagszik. Az elhalt hámsejtek nem válnak le időben, és radírozás nélkül a legtöbb felkent kozmetikum ezen a holt részen ragad, anélkül, hogy leszívódna a mélybe. Ezért kell rendszeresen hámlasztani, hogy a bőrfelszín visszakopjon az élő, lélegző rétegig. Ebben segít a !QMS orvoskozmetikumok gyümölcssavas hámlasztója, amiből létezik érzékeny bőrre ajánlott változat is. Ez a többféle savat is egyesítő készítmény a sejteket nem támadja, csak az őket összekötő anyagot oldja fel, így gyengéden koptatja a bőr felső rétegét. Használata után a bőr érezhetően simábbá válik, és felkészült a további hatóanyagok befogadására.

Ennek a két lépésnek a betartásával már tartós, minőségi változás érhető el a bőr megjelenésében, ami fiatalosabban és élettel telibben csillog majd.

Ha szeretnéd kipróbálni az anti-aging területén kimagasló ereményeket elérő medikozmetikumokat, szerezd be a Travel Kit-et webshopunkban, kozmetikai partnereinknél vagy gyere el kezeléseinkre a !QMS szépségszalonunkba.

Címkék: