Vízi jóga a masszázsmedencében

A vízi jóga ötvözi a víz stimuláló erejét a jóga nyújtó és erősítő mozdulataival. Ennek a kellemes környezetben zajló mozgásformának a nagy előnye, hogy nehéz ráunni, és újra előhozza a bennünk élő gyermeket.


A vízi jóga ötvözi a víz stimuláló erejét a jóga nyújtó és erősítő mozdulataival. Ennek a kellemes környezetben zajló mozgásformának a nagy előnye, hogy nehéz ráunni, és újra előhozza a bennünk élő gyermeket.

A rendszeres sportolás beépítésének sikeressége legtöbb esetben nem magán a mozgásformán múlik, hanem azon, hogy mennyire élvezetes az edzés. A vízi jógára nem lehet panasz. A vízben végzett gyakorlatok játékos könnyedséggel vezetnek rá a sport élvezetére, miközben erősítik az izomzatot, javítják a tartást és csökkentik a nyaki területen vagy a hátnál tapasztalható fájdalmakat.

A meleg vizes környezetről pedig tudjuk, hogy segíti bemelegíteni az izmokat, így azok rugalmasabbá és könnyebben nyújthatóvá válnak. Emiatt különösen alkalmas sérülések után lábadozók számára, míg a víz felhajtóereje miatt a nagyobb súllyal rendelkezők számára válik ideális sporttá. Ha ezeket az információkat összetesszük, kitűnik, hogy a vízi jóga hatékonyságához nagyon is hozzájárulhat egy otthoni masszázsmedence, még akkor is, ha elsőre talán szűkösnek tűnik a hely.

Csoportos foglalkozásra valóban nem igazán alkalmas még a legnagyobb Grandee NXT sem, de egyéni edzésre annál inkább kiváló. Kezdők is bátran próbálkozhatnak vele, mert a meleg víz okozta rugalmasság csökkenti a sérülések kockázatát és növeli a hatékonyságot.

A vízi jógát mindig kezd a nyújtással (kezdők és idősebbek egy darabig maradhatnak is ezen a szinten), ez nem foglal sok helyet, így még akkor is végezheted, amikor mások is vannak a medencében. Sőt, akár segíthettek is egymásnak a hát, láb nyújtásakor. A rutinos jógázók ezek után áttérhetnek a komolyabb pozíciókra, de ügyeljenek az időre. A víz nyújtotta könnyebbség miatt nehezebb észrevenni a fáradtság jeleit.

Ha szeretné ön is nap, mint nap otthonában élvezni a jakuzzizás jótékony hatásait, használja ki a SpaTrend újévi masszázsmedence vásárának kedvezményeit, ahol Ön is biztosan megtalálja álmai masszázsmedencéjét!

Címkék: