Fitt nő: Válassz koktélruhát az alakod szerint!

Egy jól megválasztott koktélruha kihangsúlyozza a nőiességedet, szépen kirajzolja a vonalaidat, és kis ügyességgel elrejti az apró hibákat. Egy ilyen ruha felöltése önbizalmat ad, és szorgalmasan gyűjtheted az elismerő pillantásokat. Cikkünkből most megtudhatod, hogyan válaszd ki azt a darabot, melyet mintha rád öntöttek volna!


Egy jól megválasztott koktélruha kihangsúlyozza a nőiességedet, szépen kirajzolja a vonalaidat, és kis ügyességgel elrejti az apró hibákat. Egy ilyen ruha felöltése önbizalmat ad, és szorgalmasan gyűjtheted az elismerő pillantásokat. Cikkünkből most megtudhatod, hogyan válaszd ki azt a darabot, melyet mintha rád öntöttek volna!


A körte típus

Ebbe a csoportba tartozol, ha felső tested jóval keskenyebb, mint az alsó.

A koktélruha kecses válladat, karcsú derekadat hangsúlyozza. Ezt elérheted egy pánt nélküli darabbal, mely szabadon hagyja íves válladat. Felsőtestedre különleges kivágással is felhívhatod a figyelmet.

Az A-vonalvezetésű szoknyák tökéletesen állnak a körte típusú nőknek, hiszen elrejtik a csípőt. A mintás darabok nem előnyösek számodra, hiszen azok felhívják a figyelmet a széles csípődre. Válassz  kéttónusú ruhát, melynek felső része világos, az alsó pedig sötét.

 

A fordított háromszög típus

Ha a természet telt mellekket adott, mellé karcsú lábakat és keskeny csípőt, akkor a fordított háromszög típusba tartozol. Hátrány, hogy az ilyen alakú nők dereka és válla nem kifejezetten keskeny.

A V-kivágás eltereli a figyelmet a válladról, miközben kiemeli a mellet, a spagetti pántos ruhák pedig keskenyítik a vállad. A pánt nélküli ruhák, a hosszú ujjak, a válltömések kerüljenek a tiltólistádra. Jól állnak azok a darabok, melyeknek az alsó része hangsúlyosabb, például a fodros A-vonalú szoknyák. Karcsú lábaidat érdemes megmutatnod, hangsúlyozhatod őket egy különleges cipővel is.

Homokóra illúziót kelthetsz egy bővebb ruhával, mely a csípőnél van összehúzva, ami ettől szélesebbnek tűnik, lábaid pedig hangsúlyosabbnak. Egy széles övvel vagy fűzővel is csalhatsz egy picit a derekadnál. 

 

A homokóra típus

Ebbe a típusba tartozol, ha melled és csípőd egyformán telt, derekad karcsú és íves, valamint gyilkos pillantásokat kapsz nőtársaidtól a strandon. Ez ugyanis az az alak, melyre minden nő vágyik. Mivel szimmetrikus vonalakkal rendekezel, vásárláskor törekedj olyan ruhát választani, amely kellően hangsúlyozza ezt.

Melled kiemelheted egy szép dekoltázzsal, derekadat pedig egy övvel. Ceruzaszoknyában szépen kirajzolódnak arányos vonalaid. Hosszban a térd fölé érő darabok az előnyösek.


Az atletikus típus

Az atletikus, vagy téglalap típuson nincs felesleg, amit rejtegetni kellene, kissé fiús, sportos alakú nők tartoznak ide. Hogy megjelenésed nőies legyen, olyan ruhát válassz, amely azt a hatást kelti, hogy a megfelelő helyen teltebb vagy a valóságnál.

Melled emeld ki szív vagy kerek kivágással, de a gallér, a fodros felsőrész, és más apróságok is segíthetnek. A peplum ruhák és a mell alatt elszabott darabok számodra nagyon előnyösek, hiszen a megfelelő részeket emelik ki. Karcsú derekadat mindenképp hangsúlyozd övvel.

Számodra jó megoldás lehet, ha koktélruha helyett a szoknya-felső kombinációra voksolsz, így megszakítod az alakod egyenletességét.


Az alma típus

Az alma típusú nők általában rendelkeznek némi feleslegges deréktájon, így nincs kimondottan hangsúlyos derékvonal, valamint mellben elég teltek. A feladat tehát, hogy tested áramvonalasíts egy ruhával, ezért a bő ruhák tiltólistára kerülnek számodra.

Ruhaválasztásnál fontos a ruha anyaga is, a lágyan esőeket keresd. A wrap típusú ruhák kiválóak a melled kiemelésére, miközben manipulálhatsz derekad tájékán. Az alsó rész legyen A-szabású, színben pedig a sötét árnyalatok állnak jól.

Kísérletezz bátran a kivágásokkal, hiszen az alma típusú nőknek általában van mit hangsúlyozni. Kerüld a testhez simuló ruhákat, helyette válassz olyat, ami bővül deréknál. 


Címkék: