Visszajön a szamártejes fürdő korszaka?

A tejben, vajban fürdés nemcsak egy szófordulat, a régiek közül sokan hódoltak a tejes fürdőnek bőrük szépsége érdekében. Néró felesége és Kleopátra is szívesen vett ilyen fürdőt, de vajon tényleg ért valamit?


A tejes fürdő nem egyszerű mítosz, hanem egy gyakorlatban is működő praktika, amely ha megváltozott formában, de még ma is él. A siker titka a tejben található tejsav, amely az egyik legkedveltebb AHA sav még ma is. Mit jelent ez?

25 éves korunkig a bőrünk 28 napos ciklusokban újul meg. Ennyi időre van szüksége a szervezetnek, hogy friss, tökéletes bőrsejteket hozzon létre, amelyek lecserélik a sérülteket. Ez a ciklus sajnos 25 éve felett lelassul, és az elhalt hámsejtek leválás helyett megülnek az új sejtek felszínén. Ezzel akadályozzák azok tökéletes működését, és érdes tapintást, egyenetlen bőrképet eredményeznek. Itt jön a képbe a tejsav, ami más AHA savakkal együtt (glikolsav, almasav, szőlősav) segít az elhalt hámsejteket leválasztani.

A hosszas tejes fürdő épp ezt tette: felfrissítette a bőrt, ami puha tapintásúvá vált. Ma már persze nem kell több liter tejet beszerezni ehhez, léteznek olyan koncentrált készítmények, amely otthon is biztonsággal alkalmazhatóak.

A !QMS Medicosmetics készítménye 5 féle savat tartalmaz, 10%-os koncentrációban, így akár napi használatra is ajánlható. Az Exfoliant Fluid munkáját segíti, hogy nincsenek benne olyan hatóanyagok, amelyek elnyomnák a savak munkáját, így a hámlasztás tényleg bekövetkezik, nem csak ígéret marad. További nagy előnye már gyümölcssavas készítményekkel szemben, hogy használata 15 perces. Ennyi idő kell ugyanis a savnak, hogy tényleg érdemi munkát végezzen, tusfürdőbe rejtve tehát nem sok haszna lenne. A könnyen terülő szérum nem folyik, így nem kell egy helyben pihenni míg rajtunk van, nem akadályozza tehát a reggeli vagy esti készülődést. 15 perc után már látványos változást hoz, a bőr érdessége elmúlik,  tapintása kedvező lesz. A bőr megjelenése is homogénebb lesz, és a friss bőrsejtek is fellélegezhetnek. A felszívódás is javul, ezért az arckrémek is hatékonyabbak lesznek egy-egy kezelés után. Régi praktika hatékonyabb külsőben!