Ha biztosra akarsz menni a lazaccal, amit először készítenél, akkor ez a recept tuti siker. A grillezés mellett a brine-olást is kipróbálhatod és percek alatt ott a finom fogás a tányéron.

A legegyszerűbb grillezett lazac

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

A legegyszerűbb grillezett lazac

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 5 dl víz
  • 2 ek só
  • 4 db lazac filé
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

  1. A biztos siker érdekében először egy sós oldatban (brine) pihentetjük a lazacot.
  2. Ehhez keverjük össze a hideg vizet a sóval, amíg ez utóbbi teljesen elolvad, majd tegyük bele a halakat és hagyjuk ott 10 percig.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  4. A lazacokat vegyük ki 10 perc után és törölgessük szárazra, majd olajozzuk le a felületét.
  5. Tegyük fel a lazacokat a grillre és süssük először 3 percig bőrrel lefelé, majd fordítsuk meg és süssük újabb 3 percig. Hat perc után nézzük meg, hogy teljesen átsült-e. (A színe teljesen opálossá változott?)