Bármilyen zöldségből elkészíthető ez az ízletes nyárs, ami tavaszra és nyárra is kiváló köret lesz a húsok mellé.

Balzsamecetes grillezett zöldségnyárs

Elkészítési idő: 23 perc
Nehézség: 5

Balzsamecetes grillezett zöldségnyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 120 ml balzsamecet
  • 2 ek mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1+1 g só
  • 1+1 g bors
  • 2 ek olaj
  • 900 g zöldségkeverék

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A falatnyi darabokra vágott zöldségeket (pl.: cukkini, padlizsán, hagyma, kaliforniai paprika, paradicsom) tegyük egy tálba és sózzuk, borsozzuk őket.
  3. A befűszerezett zöldségeket húzzuk vegyesen nyársra.
  4. A zöldségnyársakat tegyük fel a grillre sülni. Két percenként forgassunk rajta egyet, hogy minden oldalon kellően megpirulhasson.
  5. Amíg sül a zöldség, készítsük el a pácot. Ehhez egy kis serpenyőben főzzük össze a balzsamecetet, a mustárt, az apróra vágott fokhagymát és a sót, borsot. Amikor már kissé sűrűsödött a pác, zárjuk el alatta a gázt (kb. 5 perc) és azonnal kenhetjük is vele a zöldségeket.
  6. Amikor lekentük a zöldségeket, kicsit vegyük lejjebb a grill hőfokát és süssük további 10-15 percig a nyársakat. Gyakran forgassuk és kenjük le páccal, hogy minél inkább karamellizálódhassanak a zöldségek.
  7. A maradék pácot tálaláskor is kínálhatjuk.