Lassan sülő borda, ami a végére omlós, szaftos és feledhetetlen lesz.

Barackos sertés borda

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: 4

Barackos sertés borda

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,8 kg malac borda
  • 120 ml víz
  • 3 db őszibarack
  • 1 db hagyma
  • 2 ek vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek citromlé
  • 2 ek narancslé
  • 1 ek barna cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • fél kk őrölt mustár
  • negyed kk só
  • negyed kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt alacsony/közepes hőfokra.
  2. Tegyük egy serpenyőbe a bordákat, öntsük rájuk a vizet és lefedve főzzük 2 órán keresztül.
  3. Közben készítsük el a szószt. Ehhez a megpucolt barackot tegyük aprítóba és pépesítsük.
  4. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg az olvasztott vajon, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is. Együtt is pirítsuk még egy percig.
  5. Ezután adjuk hozzá a citromlét, narancslét, cukrot, szójaszószt, mustárport, sót, borsot. Majd legvégül a barackpürét is.
  6. Főzzük át az egészet, majd tegyük félre, amíg a borda elkészül.
  7. A bordáról öntsük le a maradék vizet és kanalazzunk rá bőségesen a szószból.
  8. Bordasütőre téve, közepes hőfokra melegített grillen pirítsuk 8-10 percig a bordákat.
  9. Minden fordításnál kenjük le újabb adag szósszal.