Könnyű előétel, amely a tavasz frissességét hordozza. Grillen elkészítve igazi csemege. Nagy előnye, hogy alig pár hozzávalóból elkészíthető, ezért utolsó pillanatokban, vészmegoldásnak is kitűnő.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Bruschetta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 90 ml olívaolaj
  • 2 ger fokhagyma
  • 16 szelet kenyér
  • 60 ml balzsamecet
  • 1 kg paradicsom
  • 5 g só
  • 4 g bors
  • 3 g friss rozmaring
  • 20 g friss bazsalikom

Elkészítés:

  1. Először készítse el a fokhagymás kenyeret. Ehhez kell egy fokhagymás keverék, amelyet a kenyérre kenhet.
  2. Ezt úgy készítheti el, hogy 30 ml olívaolajat összekever egy gerezd zúzott fokhagymával, 3 g sóval és 2 g borssal, és végül hozzáadja az aprított rozmaringot.
  3. Egy kenőecsettel kenje meg a kenyérszeletek mindkét oldalát az olajos keverékkel, és tegye fel sülni a közepes hőfokú grillre.
  4. A rácson a kenyerek mindkét oldalát süsse egy-egy percig, majd szedje őket tányérra.
  5. A kenyerek pirulása közben a balzsamecetet keverje össze a maradék hozzávalóval (kivéve a bazsalikommal, az csak tálaláskor kerüljön fel). Legutoljára a felaprított és magtalanított paradicsomot adja a keverékhez.
  6. Egy kanál segítségével, halmozzon egy adagot a paradicsomból a még meleg kenyérszeletekre, majd szórja meg őket apróra vágott bazsalikommal.

Extra tippek:

  • A bruschettát gazdagíthatja apróra vágott hagymával. Hogy ne legyen nagyon erős, használjon édes, fehér hagymát. Ezt a paradicsommal hasonló méretű darabkákra vágja.
  • Ha teheti mindenképpen használjon olívaolajat (de ne az extra szűz változatot), az adja meg igazán az étel különleges ízét.