Nagyon bejövős, könnyed recept. Kellemesen sós és szaftos, friss karaj. Egy finom darabos, új ízvilágot bemutató pürével. Hamar elfogy és hamar a rabjává lehet válni, főleg hogy több konyhatechnológiát felhasználva készíthető el, ami egy külön izgalomfaktor és grillélmény.

VIDEÓRECEPT! 8 perces csontos karaj steak, petrezselymes, szuvidált fehérrépa pürével

Elkészítési idő: 90 perc perc
Nehézség: 3

VIDEÓRECEPT! 8 perces csontos karaj steak, petrezselymes, szuvidált fehérrépa pürével

írta: Nagy Bence

Hozzávalók:

  • 4 szelet Csontos karaj (2 cm vastag)
  • 4 szál Fehérrépa
  • 4 közepes fej Burgonya
  • 1 csokor Petrezselyemzöld
  • 1 szelet Füstölt zsírszalonna
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 2 db Babérlevél
  • 10 dkg Vaj
  • 3-4 csipet Parajdi só
  • 3-4 csipet Roppantott bors

Elkészítés:

1. Daraboljuk össze a zöldségeket, vágjuk kockára a szalonnát, majd ezeket dobjuk be egy vákumzacskóba.

2. Roppantsuk össze a fokhagymát, törjük össze félig a sóval és borssal, majd a babérlevelekkel együtt mehet szintén a tasakba.

3. A levákumozott zöldségek, mehetnek 1 óra hosszára a szuvidkádba 73 fokon.

4. Fűtsük fel 300 fokra a grillezőnket, dobáljunk a parázsra füstölőfát.

5. Hagyjuk szobahőmérsékletűre malagadni a csontoskarajt, sózzuk, borsozzuk és mehet a grillrácsra. Oldalanként 2 perc a sütése, ha ügyesek vagyunk, egy rácsmintát tudunk bele grillezni. Amikor ezzel megvagyunk, tegyük el pihenni vajjal a tetején.

6. A szuvidált zöldségeket pürésítsük le vajjal, félig meddig darabosra és adjuk hozzá a petrezselyemzöld felét is.

7. Tálalásnál a tányér közepére alakítsunk ki egy szabályos kört, helyezzük rá a pihentetett karajt, locsoljuk meg a pihentetésből származó lével, majd szórjuk meg a durvára vágott petrezselyemzölddel.

8. Jó étvágyat és jó egészséget!