Új ízekkel kísérletezni mindig izgalmas, de az elkészült fogás még látványos, ízletese és egészséges is, akkor kész főnyeremény. Az édesburgonyából készült krém pont ilyen.

Édesburonyás mártogatós

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: 2

Édesburonyás mártogatós

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 60 ml olívaolaj
  • 3 ek citromlé
  • 2 ek tahini
  • fél gerezd fokhagyma
  • 3 g só
  • 3 g bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elég közepes/magas hőfokra.
  2. Az édesburgonyát hámozás nélkül tegyük fel a beolajozott rácsokra, és némi forgatással süssük körülbelül 50-60 percet a mérettől függően.
  3. Amikor a héja már jól megpirult, és a belseje megpuhult, vegyük le és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  4. Vágjuk félbe a burgonyákat, és kanalazzuk ki a belsejüket egy aprítóba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, az olaj kivételével és pürésítsük össze az egészet.
  5. A tálba öntött szószt locsoljuk meg az olajjal és pirított pitával vagy nachos-szal kínáljuk.