Füstös, pikáns, lédús mártogatós esti beszélgetések vagy meccsnézés mellé. Nagyobb adag is elkészíthető belőle, úgyis hamar elfogy.

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Egy izgalmas mártogatós: grillezett salsa

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 10 db paradicsom
  • 1 db hagyma
  • 1 db chili
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék koriander levél
  • 5 g só

Elkészítés:

  1. Melegítse elő a grill magas hőfokra.
  2. A forró rácsokra, kezelés és aprítás nélkül mehetnek is fel a paradicsomok, a hagyma és a chili paprika. Időnként forgassa meg őket, hogy minden oldalon egyenlően megpiruljanak.
  3. A chilit körülbelül 4 perc, a többit 6-8 perc alatt süsse puhára.
  4. Amikor elkészült, egy tányérba kiszedve hűljenek.
  5. Ha kellően elhűlt, egy aprító vagy merülő mixer segítségével, pürésítse a salsát, majd adja hozzá a sót és a koriander levelet. Nem kell teljesen homogénra pürésíteni, az csak dob az ízen és a fogyasztói élményen, ha kisebb, harapható darabok is maradnak a salsába.
  6. Aki igazán pikánsan fogyasztaná, duplázza meg a chilit.