A házi, csípős bbq szósszal a bárány, a sertés és a csirke is nagyon finom. Ráadásul megvan az az előnye, hogy fűszerei ízlés szerint változtathatóak.

Csípős bbq szósz házilag

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Csípős bbq szósz házilag

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 400 ml ketchup
  • 120 g barna cukor
  • 120 ml almaecet
  • 60 ml méz
  • 3 ek csípős paprika szósz
  • 1 ek Worcestershire szósz
  • fél kk só

Elkészítés:

  1. A szósz elkészítését a hagymák pirításával kezdjük.
  2. Serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát 3-4 perc alatt.
  3. Ezután adjuk hozzá a nedves és száraz hozzávalókat egyaránt és alaposan kavarjuk össze.
  4. A csípősség egyéni ízlés szerint variálható, a 3 evőkanál már kellemesen csíp, de ha valaki igazán ütőset szeretne, emelheti az adagot.
  5. A szószt forraljuk fel, majd sűrítsük 5-10 percig, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.
  6. A grillről levéve azonnal felhasználhatjuk, de hűtőben sokáig el is áll.