Ez a fűszerkverék remekül illik minden húshoz. Fűszeres, édes és csípős is egyszerre, így igazi ízkavalkádra számíthat, aki elkészíti.

Édes-csípős fűszerkeverék húsokhoz

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Édes-csípős fűszerkeverék húsokhoz

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 240 g barna cukor
  • 120 g chili por
  • 80 g paprika
  • 60 g zellersó
  • 60 g fokhagymasó
  • 60 g hagymasó
  • 60 g fekete bors
  • 60 g fehérbors
  • 1 ek mustárpor
  • 1 ek ötfűszer keverék
  • 1 ek gyömbérpor

Elkészítés:

  1. A fűszereket mérjük egy kisebb tálba, majd alaposan keverjük össze.
  2. Azonnal felhasználhatjuk, vagy jól záródó edényben tárolhatjuk a következő kínálkozó alkalomig.
  3. Ha azonnal felhasználásra kerül a száraz pác, a hagymákat só és friss zöldség keverékével is helyettesíthetjük, de úgy nem lesz olyan könnyű egyenletesen eloszlatni a húson vagy zöldségen.