A nagy hőségben mindig a gyomorkímélő falatokat részesítem előnyben, úgyhogy következzen az egyik nagy nyári kedvencem.

Grillezett feketekagyló paradicsomos tagliatellével

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett feketekagyló paradicsomos tagliatellével

írta: Tarsoly László

Hozzávalók:

  • 0,5 kg fekete kagyló
  • 15 dkg tagliatelle tészta
  • 1 db paradicsom
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1,5 dl vaj - olvasztott
  • 4 szál friss petrezselyem
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 1 kávéskanál balzyamecet krém
  • 3 g só
  • 2 g bors - őrölt

Elkészítés:

 

Elkészítése rém egyszerű és nem igényel sok időt.

Az alaposan megmosott, megtisztított kagylókat,melyek még nincsenek kinyílva, helyezzük egy lukacsos edénybe,majd így ez mehet is az izzó parazsunk fölé 180 C-on 5 percre aztán pedig az olvasztott vajból, fokhagymából, petrezselyemből, sóból, borsból és 1 kávéskanálnyi balzsamecet krémből készített turmixunkat egy bárkanál segítségével helyezzük a már hőtől megnyílt puhatestűink házába és így még 5-7 percig hagyjuk őket sülni.

Közben a tésztánkat al dente-re(fogkemény-olaszul) főzzük és egy kiszedőkanál és egy húsvilla segítségével tányérunk közepére halmozunk, majd az olivaolajon pirított 1 fej vöröshagyma, paradicsom, vörösbor, só, bors és 2 gerezd fokhagymából álló szósszal lecsurgatjuk, majd a tetejére parmezánt hintünk. E halom köré pakoljuk a már felső házrészüktől megfosztott kagylóinkat.

Eszméletlenül finom étek, mely akár elő vagy főételként is az ízlelőbimbóink orgazmusát idézi elő.

Próbáljátok ki Ti is! Jó étvágyat és "élvezkedést" kívánok!