Aranybarna és ropogós kenyér kívül, de belül egy ízletes, illatos, omlós bél várja, hogy köretként vagy magában elfogyasszuk.

Grillezett fokhagymás kenyér

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Grillezett fokhagymás kenyér

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér
  • 3 ek vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/alacsony hőfokra.
  2. A vajat, az olajat és az apróra vágott fokhagymát tegyük egy kisebb tálkába, majd ezt lefedve melegítsük a mikróban fél percet.
  3. A megolvadt zsíradék ekkora átveszi a fokhagyma aromáját, és egy kellmesen ízesített vajat kapunk.
  4. Ezzel kenjük meg a kenyerek mindkét (!) oldalát, majd mehetnek a szeletek a grillre pirulni. Amikor a szeletek aranybarnára váltanak, és elkezd kirajzolódni a grilljel, már vehetjük is le a grillről tálalni.