Grillezett gesztenye

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Grillezett gesztenye

írta: Balogh Ferenc

Hozzávalók:

  • 250 g gesztenye
  • 1 tk só

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Amíg a grill melegszik, készítsd elő a gesztenyéket. Egyesével fektesd a gesztenyét a leglaposabb oldalára és vágj egy éles késsel X-et a héjra. Ne túl mélyen, de eléggé ahhoz, hogy a héjat átvágd.
  3. A gesztenyéket helyezd egy öntöttvas serpenyőbe vagy sütőlapra, és időnkénti mozgatással kezd el pirítani őket.
  4. 8-10 perc általában elég a gesztenyének.
  5. Vedd le a parázsról a gesztenyét és még a héjában, amíg meleg, szórd meg a sóval. Azonnal tálalhatod.

Extra tippek:

  • Nézd át a gesztenyéket a sütés előtt. A kiszáradt vagy penészes darabokat dobd ki, ezek íze még a mosás és áztatás után sem lesz jó, a száraz gesztenye pedig még meg is keményedik annyira, hogy élvezhetetlenné válik.
  • Biztosan tudod, hogy elkészült a gesztenye, ha vágás mentén szétnyílik a héj, és aranybarnára pirul.

 A gesztenye grillezéséhez használj öntöttvas sütőlapot.