A grillezett koktél mindig különleges plusz színt visz a kerti partikba. Ennek a koktélnak külön érdeme, hogy előre is elkészíthető a grillezős rész, így az bármikor felhasználható.

Grillezett koktél

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 1

Grillezett koktél

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 dl gránátalmalé
  • 2 db gránátalma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 80 fokra.
  2. Amikor a grill már kellően meleg, helyezzük be a füstölődobozt, és hagyjuk 15 percig, zárt tető alatt dolgozni.
  3. Ekkor egy lapos tálba öntsük bele a gránátalma lét, majd tegyük bele a magokat is.
  4. Zárt tető alatt füstöljük 45 percig, majd tegyük félre kicsit hűlni.
  5. Ezután a gránátalma szirupból és magokból készítsünk jégkockákat, amelyeket felhasználásig tartsunk a fagyasztóban.
  6. Amikor eljön az ideje a koktélnak, készítsünk italt 40 ml vodkából, 125 ml limonádéból és 2-3 gránátalmás jégkockából.
  7. Citromfűvel vagy mentával és szívószállal kínáljuk.