A házi pizza elkészítésétől sokan tartanak, pedig egyszerű, meglepően gyors és a végtelenségig variálható. Készítsd el te is a saját ropogós szélű pizzádat!

Grillezett pizza

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett pizza

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 355 ml víz
  • 1 db szárított élesztő
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek oregánó
  • 2 kk só
  • 1 kk cukor

Elkészítés:

  1. A meglangyosított vízbe keverjük el a cukrot, és ebben a cukros vízben futtassuk fel az élesztőt.
  2. A lisztet keverjük össze a sóval, oregánóval és olajjal, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és gyúrjuk rugalmas tésztává.
  3. Amíg a tészta kel, melegítsük elő a grillt magas közepes/magas hőfokra.
  4. Ha van pizza sütő kövünk, akkor azt forrósítsuk fel a még autentikusabb kemencés hatás érdekében.
  5. A tésztát ezután nyújtsuk 3-4 mm vastagra, kenjük le paradicsompürével és szórjunk rá sok-sok sajtot.
  6. Ezután jöhet a kiválasztott 2-3 feltét. Ennél több félét ne tegyünk fel, mert a tészta nem sül át megfelelően, ha túlzsúfoljuk.
  7. Még egy kevés sajtot szórhatunk rá, ha szeretnénk és mehet a zárt tető alá a grillre.
  8. 15-20 perc alatt ropogós szélűre süssük.
  9. A könnyebb mozgatás érdekében szerezzünk be egy pizza lapátot.