A bbq borda a legfinomabb grillen készült ételek közé tartozik, sokan mégis óvakodnak az elkészítésétől. Pedig nem olyan bonyolult, csak időigényes.

Elronthatatlan BBQ borda

Elkészítési idő: 350 perc
Nehézség: 3

Elronthatatlan BBQ borda

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 kg borda
  • 1 ek paprika
  • 1 ek hagymapor
  • 2 ek barnacukor
  • 2 ek só
  • 1 kk cayenne bors
  • 1 ek chili por
  • 1 ek bors
  • 1 kk steak fűszer
  • 2 dl BBQ szósz
  • 2 dl almalé

Elkészítés:

  1. Készítsük el a száraz pácot. Ehhez minden hozzávalót (a hús kivételével) keverjük össze egy kis tálkában. 
  2. A pácot egyenletesen dörzsöljük bele a húsba. tegyük félre pihenni, amíg felforrósodik a grill.
  3. A grillnek nem kell nagyon melegnek lennie, elég alacsony hőfokra állítani, mert a hús sokáig sül majd alacsony hőmérsékleten.
  4. A bordákat csomagoljuk be alufóliába és tegyük fel a rácsra vagy állítsuk be egy bordasütőbe és lassan süssük 6 órán keresztül.
  5. Csomagoljuk ki a húst, és fólia nélkül mehetnek vissza a közepes hőfokra felcsavart grillre, 15-25 percre.
  6. A bbq szószt és 1 dl almalét keverjünk össze, ezzel kenjük le a bordákat.
  7. A maradék almalét töltsük egy edénybe és állítsuk a hús alá, hogy annak párolgása tovább ízesítse a húst.
  8. Ilyenkor már folyton figyelni kell, hogy nehogy megégjen a szósz. Akár kevesebb idő is elég lehet neki, így állandó kontroll alatt süssük, amíg megkaramellizálódik a BBQ szósz.