Kézzel készített burger, amibe pontosan tudod majd, hogy mi kerül. Sok-sok fokhagyma, de semmi tartósítószer!

Fokhagymás burger

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 3

Fokhagymás burger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g Darált marhahús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db hagyma
  • 1 ek worchestershire szósz
  • 2 kk őrölt bors
  • 1,5 kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a grillt magas hőfokra.
  2. A hideg darált húst tedd egy tálba, és add hozzá a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, a szószt, a sót és a borsot.
  3. Gyors mozdulatokkal alaposan keverd össze jól a mixet egy perc alatt.
  4. Oszd a húst hat egyenlő részre, majd ugyancsak pár mozdulattal készíts belőlük pogácsákat. A lényeg, hogy ne melegedjen át a hús a kezedtől, így minél kevesebbet nyúlsz hozzá kézzel, annál jobb.
  5. Amíg melegszik a grill, hagyd letakarva érni a húst a hűtőben.
  6. Ezután jöhet a sütés. Attól függően, hogy mennyire átsütve szeretnéd enni a burgert 4-9 perc alatt pirítsd meg a grillen mindkét oldalát. A 4 perces még rare lesz, de 9 perc alatt szépen átsül majd a vastag hús is.
  7. A húst egyszer forgasd meg legalább, de ne nyomd le a lapáttal, mert kipréseled belőle a finom szaftot.
  8. A fordítás után tehetsz rá sajtot is. Végül enyhén pirított zsömlébe, sok friss zöldséggel és a kedvenc szószoddal kínáld.