A garnéla ízét a szilva édessége egészíti ki. Látványos és izgalmas párosítás.

Garnéla nyárs szilvával

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Garnéla nyárs szilvával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g garnéla
  • 2-5 db szilva
  • 120 ml szezámos-gyömbéres pác
  • 1 db újhagyma

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Egy nagyobb edényben keverjük össze a megtisztított garnélát a gerezdekre vágott szilvával.
  3. Locsoljuk rá az páclé felét, majd forgassuk össze jól.
  4. Húzzuk nyársa a garnélát és a szilvákat vegyesen és tegyük fel őket a grillre sülni.
  5. 6-8 perc alatt süssük meg, időnként megforgatva.
  6. Minden forgatásnál kenjünk már rá egy keveset a pácból.
  7. Felkarikázott újhagymával tálaljuk.