Szárnyasok és sertések mellé is különleges köret lesz az almából, különösen, ha a zsálya íze a húsoknál is visszaköszön.

Grillezett alma húsok mellé köretnek

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Grillezett alma húsok mellé köretnek

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek cukor
  • 2 ek friss zsálya

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Amíg melegszik a grill, addig vágjuk ki az almák csumáját és aprítsuk fel. Vághatjuk igény szerint szeletre vagy gerezdekre is.
  3. Egy nagyobb tálban keverjük össze a almát az olajjal, a cukorral és az apróra vágott zsályával.
  4. Ezután tegyük fel a grillre és süssük 3 percig az almákat az egyik oldalukon. Fordítás után jöhet az újabb 3 perc grillezés.
  5. Húsok mellé, még melegen kínáljuk.