Aki szereti a zöldségeket és új ízeket kóstolna, próbálja ki a grillezett brokkolit. Egészen más aromákat és textúrát tapasztal majd, mint a főtt változatnál.

Grillezett citromos brokkoli

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Grillezett citromos brokkoli

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g Brokkoli
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek parmezán sajt
  • 2 kk citrom héj
  • 1 ek citrom lé
  • 4 g só
  • 4 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A rózsákra szedett brokkolira öntsünk egy evőkanál olajat, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Ezután mehetnek is föl a grillre sülni 3-5 percig. Amikor megpirulnak a szélek, tegyük át egy tálba. (Igény szerint még apríthatunk rajta.)
  4. A tálba tett brokkolira öntsük rá a maradék olajat, a citrom levét és adjuk hozzá a citrom héját és a parmezánt is.
  5. Jól keverjük össze és tálaljuk húsok, sajtok mellé.