Ha kalóriaszegényebb burgerre vágyunk, nyugodtan cseréljük le a marhát csirkehúsra. A megfelelő fűszerezéssel ez is pont olyan ízletes lesz.

Grillezett csirkeburger

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett csirkeburger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g darált csirkehús
  • 1 ek vaj
  • 1 kisebb db lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1 kk cukor
  • 2 ek csípős szósz
  • 1 ek grill fűszer

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Egy kis serpenyőt hevítsünk fel a rácsokon, majd olvasszuk fel benne a vajat.
  3. Ezen pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd fokhagymát.
  4. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a cukrot és főzzük 3 percig.
  5. A tűzről levéve keverjük bele a csípős szószt is, majd ha már eléggé kihűlt jöhet a darált hús.
  6. A grillfűszerrel együtt jól dolgozzuk össze a húst és osszuk 4 egyenlő részre.
  7. Ezekből készítsünk húspogácsát és a beolajozott grillre tegyük fel sülni.
  8. Oldalanként 6 perc alatt süssük készre a húspogácsát. Még melegen tálaljuk!