A krumpli egészségesebb, színesebb változata, amiből izgalmas és finom köret készül. Húsok, sajtok mellé is kiváló, de önmagában is tökéletes vacsora.

Grillezett édesburgonya köret

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 2

Grillezett édesburgonya köret

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 db édesburgonya
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kk chili por
  • 1 kk só
  • 2 g bors
  • 1 ek méz
  • 50 g friss sajt (feta, queso)
  • 1 csomag snidling

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk fel hasábokra.
  3. Forgassuk bele 2 evőkanál olajba és tegyük egy mikrózható tálba.
  4. Fedjük le fóliával és mikrózzuk 8 percig a legmagasabb fokozaton.
  5. Ezután vegyük le a fóliát és mikrózzuk újabb 4 percig.
  6. Közben keverjük össze a chili port, a sót, a borsot és a maradék olajat, majd ebbe forgassuk bele újra a krumplit.
  7. Tegyük a grillre és süssük oldalanként 3 percig, hogy megpiruljanak a gerezdek.
  8. A grillről levéve tegyük tálba és locsoljuk meg a mézzel, szórjuk rá a sajtot és az aprított snidlinget.