Szereti az újdonságokat, a grillezést és még az epret is? Akkor próbálja meg kombinálni a kettőt!

Grillezett eper

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett eper

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g eper
  • 3 ek vaj
  • 1 ek méz
  • 1 kk citromhéj
  • 1 csipet só
  • 2 db citrom gerezd

Elkészítés:

  1. A megmosott és száruktól megtisztított epreket húzzuk nyársra.
  2. A vajat olvasszuk fel egy kisebb tálkában.
  3. Keverjük el benne a mézet, a citromhéjat és a csipet sót.
  4. Az epreket kenjük le a vajas keverékkel.
  5. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra és tegyük fel a nyársakat sülni.
  6. Pár perc alatt karamellizáljuk kissé a gyümölcsöket, miközben folyamatosan kenegessük a vajas szósszal.
  7. A grillről levett gyümölcsre csurgassunk egy kevés citromlét a gerezdekből és fagyival vagy tejszínhabbal tálaljuk.