Kiváló őszi/téli fogás ez a grillezett alma, amelyet a csipetnyi fahéj tesz igazán különlegessé, na meg az a tény, hogy köretként és desszertként is tálalható.

Grillezett fahéjas alma

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett fahéjas alma

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 120 ml víz
  • 60 ml citromlé
  • 2 ek barna cukor
  • 1 kk fahéj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Az almáknak távolítsuk el a magházát, majd vágjuk fel fél cm-es szeletekre.
  3. Keverjük össze a vizet és a citromlét egy nagyobb tálba, és tegyük bele az almaszeleteket a vízbe.
  4. Az almákat tegyük fel a grillre, és 6-8 perc alatt pirítsuk meg őket egyszeri fordítással.
  5. Egy kisebb tálba keverjük össze a fahéjat és a cukrot.
  6. Amikor az almák elkészültek, vegyük le őket a grillről és azonnal szórjuk meg őket a fahéjas cukorral.
  7. Ha desszertként tálaljuk adhatunk hozzá tejszínhabot vagy fagylaltot, karamellaszószt és némi aprított diót. Ha sertéshús mellé köretnek szánjuk, akkor egy kis só is kerülhet a fahéjas cukorba és egy kevés menta az almák tetejére.