Egy könnyű és gyorsan elkészíthető recept, ami izgalmas ízeket ígér.

Grillezett garnéla kukoricával

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett garnéla kukoricával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g garnéla
  • 80 ml lime lé
  • 60 ml narancslé
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk gyömbér
  • 2 ek cukor
  • 1 kk koriender mag
  • 2 g fekete bors
  • 2 cső kukorica

Elkészítés:

  1. Készítsünk pácot a reszelt gyömbér, a zúzott fokhagyma, a bors, az őrölt koriander mag, a méz, a cukor, a szójaszósz, a narancslé és a lime lé összekeverésével.
  2. Ebbe pácoljuk be a megtisztított garnélát és hagyjuk pihenni, amíg felmelegszik a grill.
  3. A grillt melegítsük elő magas hőfokra, majd készítsünk egy nagyobb vagy több kisebb alufólia batyut.
  4. Ezeket töltsük meg a pácolt garnélával és a karikákra vágott kukoricával. Zárjuk le a batyukat és 10 percig süssük a grillen.
  5. Kuszkusszal, rizzsel tálaljuk.