A grillezett hagyma szinte minden húsos és zöldséges ételhez passzol. Kellemesen édeskés íze feldobja a sült fogásokat.

Grillezett hagyma

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Grillezett hagyma

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db hagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 g só
  • 1 g bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A vaslapon vagy a grillre helyezett serpenyőben hevítsük fel az olajat.
  3. A hagymát vágjuk vékony karikákra és amikor az olaj már jó, tegyük fel sülni.
  4. A hagymát sózzuk és borsozzuk.
  5. Időnkénti keveréssel 8 perc alatt (vagy amíg kellően megkaramellizálódik) süssük készre.
  6. Húsokhoz, sült zöldséghez kínáljuk.