Ha a krumplin és a répán kívül más grillzöldséget keresel köretnek, próbálkozz a káposztával. Meglepő ízekkel találkozhatsz majd.

Grillezett káposzta

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett káposzta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 80 g vaj
  • 1 db hagyma
  • fél kk fokhagymás só
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Vágjuk fel a káposztát nyolc cikkre, és tegyük fel dupla alufóliára.
  3. Oszlassuk el rajta a vajat egyenlően, szórjuk meg a karikára vágott hagymával és sózzuk, borsozzuk.
  4. A káposztákat csomagoljuk be szorosan az alufóliába (egyenként vagy külön-külön) és tegyük fel a grillre sülni legalább 20 percig.
  5. Ezután ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha nem, visszatehetjük még pár percre.