A pirított kenyérrel készült saláta önmagában is tökéletes, de köretnek könnyebb húsok mellé is kiváló.

Grillezett kenyérsaláta paradicsommal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett kenyérsaláta paradicsommal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 120 g kenyér
  • 900 g koktél paradicsom
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 doboz feta sajt
  • 1 g só
  • 1 g bors
  • 1 kisebb db lila hagyma
  • fél marék friss bazsalikom
  • 2 kk borecet
  • 50 g olívabogyó
  • 1 konzerv bab

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  2. A kenyeret vágjuk fel falatnyi darabokra.
  3. A kenyeret és a paradicsomot kenjük le olívaolajjal és tegyük fel a grillre a feta sajttal együtt.
  4. Oldalanként 1-2 perc alatt süssük őket addig, amíg egy kicsit megpirulnak.
  5. Ezután vegyük le őket a grillről és sózzuk, borsozzuk őket.
  6. A nagyobb paradicsomokat vágjuk ketté és tegyük egy nagyobb tálba.
  7. Adjuk hozzá a karikára vágott hagymát, az aprított bazsalikomot és olívabogyót, majd a lecsepegtetett babot.
  8. Öntsük rá a maradék olívaolajat és ecetet, majd óvatosan jól forgassuk össze. Tálalhatjuk is.