A grillezett krumpli bármilyen nagy kedvenc is legyen, időnként elvisel egy kis megújulást. A hagyományos ízeket többféle mártogatóssal és mártással is feldobhatjuk, ez a recept egy zöldfűszeres-citromos mártást kínál a nagy melegben a krumpli mellé.

Grillezett krumpli citromos öntettel

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 2

Grillezett krumpli citromos öntettel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g újkrumpli
  • 8 ek olívaolaj
  • 1 marék koriander levél
  • 2 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 ek citromlé
  • 2 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. A megtisztított krumplit egy nagy lábosban tegyük fel főni. Az újburgonyának elég körülbelül 10-15 perc, hogy kicsit puhuljon, de ne legyen túl morzásolódós a krumpli.
  2. Tegyük félre hűlni, majd vágjuk kisebb, falatnyi darabokra a krumplit, és kenjük be olívaolajjal mindenhol. Sózzuk és ízlés szerint borsozzuk. (Az előírt mennyiség felét nyugodtan rászórhatjuk.)
  3. A közepes hőfokra előmelegített grillen 10 perc alatt süssük - egyszeri fordítással - aranybarnára a krumplit.
  4. A mártáshoz a többi hozzávalót tegyük egy aprítóba, és pürésítsük a keveréket, amíg homogén, egynemű masszát nem kapunk.
  5. Tálaláskor ezt a mártást öntsük rá a krumplira vagy kis tálkában mellé kínáljuk.